Exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi teritoriului pentru apărare – MOBEX HR-CV-23

Informaţie de presă

(județul Harghita)

 

În conformitate cu prevederile art. 23 alin. (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate şi al stării de război și ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în perioada 12-16 iunie 2023, în judeţul Harghita se desfăşoară un Exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi teritoriului pentru apărare – MOBEX HR-CV-23, condus de Ministerul Apărării Naţionale, în cooperare cu Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Exerciţiile de acest tip se planifică şi se organizează periodic în toate judeţele ţării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi teritoriului pentru apărare prin exerciţii şi antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în anul premergător desfăşurării acestora.

Pe timpul exerciţiului, o parte din rezerviştii cu domiciliul în județul Harghita, cuprinşi în planurile de mobilizare, vor fi chemați la unități militare în vederea desfăşurării unor activităţi specifice de pregătire, potrivit prevederilor legale în vigoare.

Miercuri, 14 iunie, se va desfășura o secvență de antrenament cu militarii rezerviști în poligonul de tragere Jigodin.

Reprezentanții mass-media interesați să participe la activitate sunt rugați să transmită până marți, 13 iunie, ora 12.00, datele pentru acreditare (nume, instituția media pe care o reprezintă, serie și număr CI, număr legitimație de presă) la adresa de email: relatii.publice01101@forter.ro

Jurnaliștii acreditați vor fi așteptați miercuri, 14 iunie, între orele 11.00 și 11.30, la intrarea în poligonul de tragere Jigodin. Accesul se va face în baza actului de identitate și a legitimației de presă.

Pentru transmisii în direct, reprezentanții mass-media sunt rugați să folosească mijloace portabile, nefiind posibil accesul cu DSNG.

Persoană de contact pentru detalii suplimentare: plt.maj. Alin TRANDAFIR, tel. 0742613459.