Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte

Programul de lucru cu publicul la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Harghita

valabil începând cu data de 1 septembrie 2021 este următorul:

 

ZIUA

PROGRAM
LUNI 8.30 – 16.30
MARŢI 8.30 – 18.30
MIERCURI 8.30 – 16.30
JOI 8.30 – 16.30
VINERI

8.30 – 16.30

 

 

 

În perioada stării de alertă depunerea actelor se face în baza programării on-line, (epasapoarte.ro).

Rugăm cetățenii să respecte ora programării, respectiv la depunerea actelor să prezinte și dovada achitării contravalorii pașaportului.

ATENŢIE!

Începând cu data de 25.10.2021 accesul persoanelor în incinta (interiorul) sediului Servicului Public Comunitar de Pașapoarte Harghita este permis doar celor  care:

–  fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

– prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore,

-prezintă  rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore,

– se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Persoanele fizice sunt obligate să facă dovada situațiilor prevăzute mai sus, prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.

În cazul persoanelor fizice provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, dovada situației prevăzute la alin. (4) se face prin intermediul unui document, pe suport hârtie sau în format electronic.

PURTAREA MAȘTII DE PROTECȚIE ESTE OBLIGATORIE ÎN TOATE SPAȚIILE ÎNCHISE ȘI DESCHISE.