Informare privind starea drumurilor din județul Harghita 26 noiembrie 2023

Pe majoritatea arterelor rutiere din zonele joase ale județului traficul se desfășoară în condițiile unui carosabil umed, cu ninsoare slabă pe alocuri și vânt, iar în zona montană, precipitațiile sunt sub formă de ninsoare slabă însoțite de vânt puternic pe creste, cu depuneri de zăpadă.

Starea drumurilor naționale la ora 10.00.

DN13A, km 115-121, 0-1 cm zăpadă frământată, ninge slab, vânt moderat, -4 °C,

DN12C, km 5-28, Lacu Roșu, 0-1 cm zăpadă frământată,  ninge slab,

DN12A Miercurea Ciuc – Lunca de Sus, 0-1 cm zăpadă frământată, ninge slab cu rafale de vânt pe creastă.

DN 15, Pasul Creanga, drum negru umed. Ninge slab, 0°C

S-a acționat cu 207 to material antiderapant și 20 de utilaje.

Și pe sectoarele de drumuri județene din zonele montane ninge, dar nu au fost semnalate probleme în trafic.

Atenționăm conducătorii auto:

– cei care pornesc la drum să țină cont de condițiile meteo și să își echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă și să adapteze viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic.

– pentru că vântul bate tare și poate provoca distrugeri, participanții la trafic sunt sfătuiți să nu oprească sau să staționeze pe marginea carosabilului, în zone cu arbori, panouri publicitare sau alte obiecte ce pot fi aduse de rafalele puternice pe autovehicule.

Este în vigoare o avertizare meteo Cod galben până duminică, 26 noiembrie, la ora 20.00, constând în intensificări ale vântului, temporar viscol. Se vor semnala intensificări ale vântului, cu rafale în general de 50…65 km/h și pe arii restrânse va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Instituția Prefectului – Județul Harghita