Situația privind inundațiile din țară

COMUNICAT DE PRESÃ

Nr. 65 din 16 martie 2018

 

În ultimele 12 ore situaţia privind inundaţiile din ţară s-a ameliorat. Efectivele Ministerului Afacerilor Interne rămân la datorie în sprijinul cetăţenilor

 

În ultimele 12 ore nu au mai fost înregistrate situaţii de pericol ca urmare a fenomenelor hidrologice, dar forţele MAI monitorizează zonele afectate și sunt pregătite pentru a acorda sprijin comunităţilor.

 

Se mai resimt efecte ale inundaţiilor în 36 de localităţi din 13 judeţe. De asemenea, 234 curţi, 15 anexe gospodăreşti, 622 fântâni, 8 poduri/podeţe şi 21 beciuri/subsoluri sunt, în continuare, inundate.

 

Ministerul Afacerilor Interne va transmite Instituţiilor Prefectului orice avertizare şi atenţionare pe care hidrologii sau meteorologii le vor emite în zilele următoare, pentru ca informaţiile să ajungă în cel mai scurt timp în fiecare localitate unde ar putea apărea efecte.

 

Reamintim că, până la ora 20.00, se află în vigoare avertizări hidrologice Cod portocaliu şi Cod galben în bazinele hidrografice Mureş – sector mijlociu, Târnave – cursuri inferioare, Olt, Călmăţui, Teleorman, Sabar, Neajlov, Prut – amonte Acumularea Stânca Costeşti, însă debitele pe cursurile acestor râuri sunt în scădere.

 

Situaţia este monitorizată în continuare de la nivelul Centrului Naţional de Conducere Integrată al Ministerului Afacerilor Interne, completat cu grupa operativă a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi care este în permanentă legătură cu celelalte instituii reprezentate în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

 

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE