Info-Trafic Harghita, 12 noiembrie 2023, starea drumurilor Harghita Recomandări participanților în trafic pe perioada sezonului rece

Pe majoritatea arterelor rutiere din zonele joase ale județului traficul se desfășoară în condițiile unui carosabil umed, cu ploaie ușoară și vânt, iar în zona montană, precipitațiile sunt sub formă de ninsoare slabă însoțite de vânt puternic pe creste, cu depuneri de zăpadă pe alocuri.

DN 15 pasul Creanga, km 195 – 189 drum negru umed. Ninge, 0°C

DN 13B, Praid – Gheorgheni,  ninge între km 9-36, zăpadă frământată 0-7 cm

Dn13A Miercurea Ciuc – Odorheiu Secuiesc, ninge slab, vânt moderat, drum parțial alb, 0-2 cm între km 111-122.

DN12C Lacu Roșu, ninge slab,

DN12A Miercurea Ciuc- Lunca de Sus, ninge slab cu rafale de vânt.

Se acționează cu 7 utilaje cu lame și răspânditor de materiale antiderapante și 11 încărcătoare.

Și pe sectoarele de drumuri județene din zonele montane ninge, dar nu au fost semnalate probleme în trafic.

 Atenționăm conducătorii auto:

– cei care pornesc la drum să țină cont de condițiile meteo și să își echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă, (pregătită de circulație în condiții de iarnă) și să adapteze viteza de deplasare la condițiile de drum.

– pentru că vântul bate tare și poate provoca distrugeri, participanții la trafic sunt sfătuiți să nu oprească sau să staționeze pe marginea carosabilului, în zone cu arbori, panouri publicitare sau alte obiecte ce pot fi aduse de rafalele puternice pe autovehicule.

Este în vigoare o avertizare meteo Cod galben până duminică, 12 noiembrie, la ora 18. Se semnalează intensificări ale vântului, predominant ninsori la munte la peste 1400 m și temporar viscol la peste 1700 m. La munte vor fi rafale de 60…80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90…100 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută,

Instituția Prefectului – Județul Harghita