Situația manifestării fenomenelor hidro-meteorologice, la nivel național în data de 8 iulie 2018, intervalul orar 8.00 -14.00

COMUNICAT DE PRESĂ

Nr. 169 din 8 iulie 2018, ora 15.00

 

În contextul manifestării fenomenelor hidro-meteorologice, la nivel național sunt la datorie peste 21.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne cu 7.500 de mijloace tehnice.

În intervalul orar 8.00 -14.00, s-au mai semnalat efecte negative la nivelul a 8 localități din 7 județe: Alba, Brașov, Buzău, Cluj, Covasna, Harghita, Teleorman și Municipiul București.

În prezent, nu sunt semnalate persoane blocate sau urgențe medicale ce nu pot fi asigurate din cauza fenomenelor meteorologice.

Traficul rutier se desfășoară în condiții normale, cu excepția DJ 112F din jud. Brașov, unde se desfășoară alternativ pe un singur sens.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, potrivit raportării distribuitorilor de la ora 13.00 se înregistrează întreruperi în alimentarea cu energie electrică la nivelul a 3 localități din  județele Bacău și Botoșani, însumând un număr de 1340 consumatori afectați și se acționează cu 2 echipe pentru remedierea defecțiunilor.

În ceea ce privește manevra de resurse, se menține dislocarea a 16 motopompe la nivelul județului Covasna. Alte 2 grupări operative cu 3 motopompe, la solicitare vor pleca către Hunedoara, din județele Bihor și Timișoara, iar alte 15 motopompe urmează a fi dislocate, în următoarele ore, la nivelul județului Bacău.

S-au activat grupele operative în cele 21 de județe aflate sub avertizare cod portocaliu (AB, AG, BV, BZ, CJ, CS, CV, DB, DJ, GJ, HD, MH, OT, PH, SB, TR, VL și VN) și la nevoie a centrelor județene de coordonare și conducere a intervenției, în funcție de evoluția efectelor fenomenelor hidrometeorologice.

Având în vedere emiterea codului portocaliu meteo pentru 13 județe, se va realiza monitorizarea permanent a zonelor cu risc de inundații din aceste județe și a cursurilor de ape care traversează aceste zone și pe cele limitrofe.

La această oră, sunt misiuni în desfășurare în mai multe județe, unde efectivele MAI intervin în sprijinul populației.

În județul Alba, loc. Șona, se intervine la această oră pentru evacuarea apei din mai multe curți din cauza precipitațiilor abundente și a acumulării apei scurse de pe versanți. Misiuni asemănătoare se desfășoară și în Cluj, Covasna, Harghita și Teleorman.

Pe  DJ112F în loc. Moieciu de Sus, județul Brașov se acționează pentru înlăturarea pietrelor căzute pe carosabil.

În județul Buzău, în localitățile Beceni și Margăritești, a fost semnalată o avarie care în prezent a fost remediată, fiind afectați temporar 479 consumatori electrici.

 

 

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE