Mesajul Prefectului județului Harghita în contextul răspândirii infecției cu Coronavirus

În contextul răspândirii infecției cu Coronavirusului SARS CoV-2 și necesitatea adaptării măsurilor stabilite prin Hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, dorim să vă transmitem următoarele:

Momentele speciale implică măsuri speciale și suntem, din păcate, în această situație. Va trebui, așadar, să dăm toți dovadă de înțelegere, de calm, de rațiune, și de comunicare eficientă.

Nici unul dintre noi nu este vinovat de apariția acestui pericol. Dar fiecare dintre noi va fi vinovat dacă nu va înțelege că doar împreună vom reuși să depășim acest moment de încercare.

Vreau să vă asigur că toți cei direct implicați în stabilirea de măsuri de protecție a cetățenilor își fac datoria, și că încercăm să punem în aplicare toată cunoașterea noastră în rezolvarea rapidă a problemelor de urgență.

Trebuie să procedăm ferm în legătură cu orice încercare de ocolire a deciziilor luate la nivelul cel mai înalt al guvernării țării.

Până la urmă fiecare trebuie să înțeleagă cât suntem de răspunzători unul față de celălalt, câtă nevoie avem unul de altul, și cât de importantă este înțelegerea și toleranța.

Iar cei ce nu înțeleg lucrul acesta vor fi pedepsiți pentru că nimeni nu are dreptul de a-l pune în pericol pe celălalt.

Vă îndemn și vă rog să fiți conștienți de importanța fiecărui gest pe care îl facem. Dacă suntem mai buni unii cu ceilalți, dacă întindem o mână de ajutor celor în nevoie, dacă îl vedem pe celălalt ca pe un semen al nostru, însemnă că redescoperim valori pe care lumea părea să le uite.

Am încredere în fiecare dintre cetățenii județului nostru și sunt sigur că vom trece cu bine acest test pentru societatea noastră.

Fiecare trebuie să aibă grijă în primul rând de el, și, în felul acesta, are grijă și îi respectă pe toți ceilalți.

Nu putem trece prin această încercare la nivel individual.

TOȚI este cuvântul de ordine.

 

Ion Proca

Prefectul județului Harghita