Reluarea activității de examinare pentru obținerea permisului de conducere

În vederea reluării activității de examinare pentru obținerea permisului de conducere, în contextul asigurării sănătății publice și pentru limitarea răspândirii noului coronavirus Sars-Cov-2, aducem la cunoștința celor interesați următoarele:

  1. În perioada 18 – 22 mai 2020 vor fi programaţi în vederea susţinerii probei practice candidaţii ale căror dosare au expirat sau urmează să expire în perioada 17.03.2020-15.06.2020.

Pentru a preveni aglomerarea spaţiilor interioare ale serviciilor, precum şi pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19, prin reducerea numărului de persoane cu care intră în contact lucrătorii din cadrul serviciilor, programarea persoanelor al căror curs de pregătire a expirat în perioada stării de urgenţă se va face de către un reprezentant al şcolii de conducători auto, cronologic, conform datei la care valabilitatea cursului a expirat.

  1. Candidaţii care au fost programaţi pentru susţinerea probei practice în perioada în care această probă a fost suspendată, cu excepţia celor al căror dosar a expirat, vor fi reprogramaţi automat, cronologic, conform zilei corespunzătoare programării anterioare.

Data programării va fi comunicată şcolilor de conducători auto pentru proprii candidaţi, iar datele corespunzătoare vor fi postate pe site-ul Instituţiei Prefectului, candidaţii fiind îndrumaţi să se adreseze şcolilor de conducători auto unde au urmat cursul de pregătire practică.

  1. Programarea pentru susţinerea probei practice de către alţi candidaţi care nu au mai fost programaţi anterior se va efectua numai după finalizarea activităţilor de programare pentru cei al căror dosare au expirat și care au fost programați în perioada 17.03.2020-15.06.2020.

Menționăm că prezentarea la sediul serviciului se va face exclusiv în baza programării prealabile și numai la data și la ora la care s-a efectuat programarea.

De asemenea cetățenii vor purta obligatoriu măști (medicale/non-medicale), care pentru o protecție eficace trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.

La accesul în interiorul serviciului se va măsura temperatura corporală, se va efectua triajul observațional al cetățenilor și nu va fi permisă prezența persoanelor care prezintă simptomatologie de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală alterată).

 

Instituția Prefectului Județul Harghita