Mobilizare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Structurile M.A.I. şi autorităţile harghitene sunt mobilizate, în continuare, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, peste 100 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au acționat, la nivelul județului Harghita, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate.

În acest sens, o atenție deosebită a fost acordată zonelor turistice, pentru a preveni comiterea unor fapte cu aport de pericol la sănătatea publică.

În activitățile desfășurate au fost angrenați 66 de polițiști, 21 de jandarmi, 10 polițiști locali, 4 reprezentanți din cadrul ANSVSA și 4 angajați ai structurilor din subordinea Ministerului Muncii.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost verificate 140 de societăți comerciale, dintre care 2 s-a constatat că nu respectau măsurile de diminuare a impactului riscurilor potrivit Legii nr. 55/2020.

Dintre cele 91 de sancțiuni contravenționale, 3 au fost aplicate operatorilor economici, iar celelalte unor persoane fizice, cele mai multe pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, cuantumul total al amenzilor ridicându-se la peste 72.000 de lei.

Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Mulțumim operatorilor economici din industria HORECA și angajaților acestora care au respectat normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor responsabili care au înțeles importanța măsurilor de protecție sanitară.

 

Biroul de presă